Maak kennis met de nieuwe uitbaters van het Theatercafé
Sinds kort heeft het Theatercafé nieuwe uitbaters. Peggy en haar man Donovan kozen voor het avontuur en stralen veel ambitie uit. Ze willen van het Theatercafé een bruisende plek maken. “Deze plek moet cultuur ademen. Dankzij de aanwezigheid van de academie en CC De Kruisboog kunnen we hier exact doen wat we voor ogen hadden: beleving en kwaliteit voorzien.”
Dag Peggy, proficiat als nieuwe uitbaters van het Theatercafé. Hoe zijn jullie hier terechtgekomen?
Mijn man Donovan is een echte horecaman. Hij heeft altijd in sterrenzaken gewerkt en zich verdiept in het vak van sommelier. Ikzelf heb een achtergrond in media en events, dus we zijn altijd op zoek naar creatieve uitdagingen. Samen hadden we tot 4 jaar geleden ook Re-wine-D in het Oud-College, maar in combinatie met onze jobs en ons zoontje werd dat lastig.
Waarom kozen jullie voor dit avontuur?
Het idee om een eigen zaak te starten is altijd blijven borrelen. Ik vind het fantastisch dat er in Tienen ondertussen heel wat toffe lunch- en koffiebars gekomen zijn, maar dat zijn bijna allemaal dagzaken. Hier zijn ook nog wel oude staminees, maar er was zeker nog ruimte en potentieel om in Tienen een bruisende plek te openen. Toen we de oproep voor een nieuwe concessie in het Theatercafé zagen, zijn we ervoor gegaan. We hebben onze persoonlijkheid in het dossier gestoken en zijn enorm vereerd dat er voor ons gekozen werd.
Wat trok jullie aan in het Theatercafé?
Het theatercafé heeft ons altijd gefascineerd. Onze zoon volgde les aan de academie en we vonden dat er echt iets leuks van te maken was. De ligging is zeer interessant: je ligt misschien niet op de markt, maar er is wel een heel diverse passage. Ouders van kinderen van de academie, mensen die naar voorstellingen gaan, bezoekers van de markten … Ze zijn allemaal welkom bij ons. Uiteraard willen we natuurlijk ook gasten aantrekken die specifiek voor ons naar het Sint-Jorisplein komen, omdat het hier altijd gezellig is.
Ik vind ons terras ook een van de mooiste terrassen van Tienen. Je hebt er heel de dag zon en ruimte. We willen de vele vensters openzetten, de buiten naar binnen halen en omgekeerd. En veel parkeerplaatsen vlakbij. Dat zijn toch echt wel troeven.
Toen we de oproep voor een nieuwe concessie in het Theatercafé zagen, zijn we ervoor gegaan. We hebben onze persoonlijkheid in het dossier gestoken en zijn enorm vereerd dat er voor ons gekozen werd.
Welk accent willen jullie leggen met het Theatercafé? Wat maakt jullie bijzonder?
Dankzij de aanwezigheid van Academie Regio Tienen en CC De Kruisboog in hetzelfde gebouw kunnen we hier exact doen wat we voor ogen hadden: beleving en kwaliteit voorzien.
Dit moet een plek worden waar mensen op hun eigen tempo genieten en ontspannen. We willen tijd maken voor de mensen. Kwaliteit zit ‘m voor mij niet alleen in de producten die we aanbieden, maar ook het advies. We geven graag tips voor bieren en wijnen, laten mensen al eens iets proeven … Dat betekent soms iets langer tijd nemen, maar dat wordt wel geapprecieerd.
Wat versta je onder beleving?
Ik wil dat het hier ook echt leeft. Ik zit boordevol ideeën. Ik wil van het Theatercafé een kruising van Flagey met het STUK maken, maar dan op zijn Tiens.
Eind februari starten we met jazzoptredens. Daar hebben we al goede ervaringen mee van bij Re-wine-D en dat willen we nu graag verderzetten. Ik ben ook steeds op zoek naar vernieuwende dingen, maar natuurlijk altijd met respect voor de programmatie van CC De Kruisboog. We moeten elkaar versterken.
Jullie hebben al enkele wijzigingen in het interieur aangebracht. Welke stijl hebben jullie voor ogen?
We trekken de kaart van art deco, jaren 50-stijl. Daarvoor werken we zeer graag met lokale partners. Ik vind het ook heel belangrijk dat nieuw talent hier een plek kan krijgen. We zitten letterlijk naast de academie, dus laat ons hun kunstwerken op een leuke manier integreren. Deze plek moet gewoon cultuur ademen.
Een café zonder bier zou niet goed werken. Welke bieren staan er bij jullie op de kaart?
Toen we onze aanvraag indienden, zijn we in contact gekomen met brouwerij Haacht. Dat is nog steeds een familiebedrijf en we voelden al snel een klik. We hebben nu acht bieren op vat, er is dus voor ieder wat wils.
Daarnaast kiezen we met ons bier van de maand opnieuw voor lokale partners. We starten bijvoorbeeld met een Oswaldus. Een echt typisch Tiens bier.
Ik wil van het Theatercafé een kruising van Flagey met het STUK maken, maar dan op zijn Tiens.
Je zei al dat je man sommelier is. Ik neem dus aan dat jullie ook iets anders dan bier gaan serveren?
Brouwerij Haacht gaf ons ook een grote flexibiliteit voor keuze van wijnen, wat belangrijk was voor ons. We starten met zes wijnen per glas (3 witte en 3 rode), wat al een goeie start is. Daar zitten altijd een paar ‘speciallekes’ tussen. Het is de bedoeling om op lange termijn onze focus op wijn op te bouwen.
Maar je zal hier natuurlijk ook frisdranken en koffie kunnen krijgen, en we voorzien ook kleine versnaperingen. Ik ben bijvoorbeeld ook heel blij dat we kombucha op de kaart hebben staan, opnieuw een Belgisch merk. We hebben ook een uitgebreid aanbod van gins. Dorst zal je hier zeker niet krijgen.
Ik ben heel blij dat we een aantal mensen van de vaste ploeg, die ondertussen vaste gezichten geworden waren, mee aan boord hebben. Zij hebben door de jaren vertrouwen opgebouwd met de gasten.
Jullie zijn sinds kort open. Hoe waren de eerste reacties?
Tot nu toe heel positief! Ik denk dat de mensen goed snappen waar we naartoe willen met het Theatercafé. Ik ben ook heel blij dat we een aantal mensen van de vaste ploeg, die ondertussen vaste gezichten geworden waren, mee aan boord hebben. Zij hebben door de jaren vertrouwen opgebouwd met de gasten, dus het is fijn om met hen te werken. Ik hoop dat ze zich hier goed voelen en dat ze fier zijn om deel uit te maken van ons team.
We hebben nu een doorstart gemaakt, maar eind maart hopen we een groots openingsfeest te geven. Er zijn al wat dingen gepland, het gaat echt heel leuk worden!
Klinkt veelbelovend! We wensen jullie heel veel succes.
Theatercafé, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Maandag: gesloten
Dinsdag: 08.00 – 22.00 uur
Woensdag: 10.00 – 22.00 uur
Donderdag, vrijdag, zaterdag: 10.00 – 23.00 uur
Zondag: 08.00 – 19.00 uur